Epi-Derm.hu
1021 Budapest, Hárshegyi út 2. Bejelentkezés: 09:00-18:00 +36 30 229 6262

Fibróma, anyajegy, szemölcs eltávolítása

//epi-derm.hu/wp-content/uploads/2019/05/fibroma_anyajegy_cover.png

Szemölcs eltávolítás

Érdemes egy dolgot az elején tisztázni: minden bőrelváltozás, köztük a szemölcs is, a megfelelő módon biztonságosan eltávolítható!

Kétféle eljárást alkalmazok szemölcsök eltávolításánál:

• Műtéttel minden elváltozás biztonságosan eltávolítható. Eredménye a kimetszés és varrat gyógyulása következtében létrejövő vonalszerű heg. Ilyenkor szinte minden esetben szövettani vizsgálatot is végzünk.

• Leégetéses eljárással (radiokauter vagy CO2 lézer) többnyire a bőr síkjából kiemelkedő, teljes biztonsággal jóindulatúnak megítélt elváltozásokat lehet eltávolítani. A beavatkozás eredményeként horzsolásszerű, felületes sebfelszín keletkezik, mely ideális esetben nyom nélkül is begyógyulhat.

Növedékek eltávolítása

A megfelelő beavatkozás kiválasztásánál két fontos szempontot kell figyelembe venni:

• szakszerűség;
• kozmetikailag-esztétikailag megfelelő eredmény.

A magyar nyelvben a bőrön lévő elváltozások megnevezésére sokféle kifejezés létezik, de ezeket nem mindig lehet orvosi meghatározásokkal azonosítani.

Fontos, hogy minden eltávolítani kívánt növedéket egyenként megvizsgáljunk és eldöntsük, melyik eljárás a legmegfelelőbb.

A leégetéses eljárás során nincs mélységi behatolás és varrat, a teljes gyógyulás végén pedig szinte nyom nélküli az eredmény.