Epi-Derm.hu
1021 Budapest, Hárshegyi út 2. Bejelentkezés: 09:00-18:00 +36 30 229 6262

Bőrbetegségek diagnosztikája és kezelése

//epi-derm.hu/wp-content/uploads/2019/05/borbetegseg_diagnosztizalasa_cover.png

• Acne (pattanásos bőr) kezelése bármely stádiumában

A pattanásos bőr megfelelő karbantartásának alapja a bőrgyógyászati kezelés, melyet a rendszeres kozmetikai tisztítás kiegészít. Önmagában nem elég rendszeresen kozmetikushoz járni.

A terápiának mindig alkalmazkodnia kell az állapot súlyosságához. Külső kezelésre mindig szükség van, melyet esetenként belső kezeléssel vagy fényterápiával egészítünk ki. Minden szükséges eszközzel meg kell akadályozni a bőr maradandó károsodását, a hegek kialakulását.

• Bőrfelszín különböző típusú (gomba, baktérium, vírus) fertőzései

• Ekcémás és allergiás bőrfolyamatok

• Értágulatok bármely testrészen, Rosaceás bőr

Az értágulat kezelést megtalálni a főoldalról nyíló oldalon.

• Hegesedett bőrfelszín egyenetlenségeinek javítása

Három típusú heg kezelésével foglalkozunk: keloid és a pattanások következtében hegesedett arcbőr valamint a striák.

A keloid és a striák kialakulásuknak abban a stádiumában amikor még pirosas-rózsaszínűek, fényterápiával kezelhetők. A megfelelő típusú nagyenergiájú (ELOS IPL-RF ) fénykezelés a folyamat érellátását károsítja, így laposodik és visszafejlődik.

A pattanásos hegesedett arcbőr egyenetlenségeit a fénykezelések(ELOS IPL-RF) jelentősen csökkentik és simítják. A kezelés előnye, hogy nem jár a felszín sérülésével, így a kezelések felvétele nem zavarja a hétköznapi életvitelt.

A pattanásos hegesedett arcbőr és a striák kezelésében is nagyon jó eredményeket ér el a dermaroller/mezoroller valamint frakcionált lézeres vagy radiofrekvenciás kezelés.

• Szemölcsök, növedékek eltávolítása

A megfelelő beavatkozás kiválasztásánál két fontos szempontot kell figyelembe venni:
1) szakszerűség; 2) kozmetikailag-esztétikailag megfelelő eredmény.

A magyar nyelvben a bőrön lévő elváltozások megnevezésére sokféle kifejezés létezik, de ezeket nem nagyon lehet orvosi meghatározásokkal azonosítani. Ezért fontos, hogy minden eltávolítani kívánt növedéket egyenként megvizsgáljunk és eldöntsük, melyik eljárás a legmegfelelőbb.

• A bőr síkjából kiemelkedő növedékek (bőrdaganatok kivétel!) esetében legpraktikusabb megoldás lehet valamely a szövetet elpárologtató eljárás. Nincs mélységi behatolás és varrat, a teljes gyógyulás végén pedig szinte nyom nélküli az eredmény.
• A bőrsíkban elhelyezkedő anyajegyek és bőrdaganatok eltávolítása sebészeti módszerrel történik és szövettani vizsgálat is készül.