Epi-Derm.hu
1021 Budapest, Hárshegyi út 2. Bejelentkezés: 09:00-18:00 +36 30 229 6262

Benőtt köröm műtéti és lézeres megoldása

//epi-derm.hu/wp-content/uploads/2019/05/benott_korom_cover.png

Nagyon gyakori bőrgyógyászati probléma, melyet szinte minden ember megtapasztalt már életében, hogy valamelyik I. vagy II. lábujj egyik körömszéle érzékennyé, fájdalmassá válik, begyullad.

Az esetek nagy részében egy kis áztatás, a körömszél otthoni kibányászása és terheléstől való kímélet után a helyzet megnyugszik. Viszont, ha nem elég gyors és hatékony az otthoni beavatkozás, akkor a helyzet tovább romlik: a gyulladás fokozódik, időnként gennyes váladék ürül a körömszél alól és egy rózsaszínű nedvező sarjszövet kezd növekedni a gyulladt köröm oldalán.

Ezt a helyzetet már nem lehet házi praktikákkal megoldani, orvosi beavatkozásra van szükség. Egyetlen hatékony megoldás létezik: a problémás körömszél úgynevezett éktesectiója és a köröm-mátrix, valamint a körömágy lézeres vagy kisműtéti kiirtása.

Ennek az lesz az eredménye, hogy a problémát okozó körömszél egy keskeny sávja többé már nem tud kinőni, így bár a körömlemez kicsit keskenyebb lesz, de körömbenövés ott nem jön létre.

A beavatkozás vezetéses érzéstelenítésben történik, ami a lábujj alsó harmadában 2 db tűszúrással jár. Ez nem érzékeny terület (nem úgy mint az ujjbegy, vagy a járófelszín), ezért még gyerekeken is gond nélkül elvégezhető.

20 perc elteltével a lábujj teljesen elzsibbad és továbbiakban már semmi fájdalom nem jelentkezik. A beavatkozást követően pár napot kímélni kell a lábat, de körülbelül 1 hét alatt a seb szépen begyógyul.