Epi-Derm.hu
1021 Budapest, Hárshegyi út 2. Bejelentkezés: 09:00-18:00 +36 30 229 6262

Anyajegyek szűrése és eltávolítása

//epi-derm.hu/wp-content/uploads/2019/05/anyajegyek_szurese_cover.png

Az anyajegy szűrés fontossága

Egy anyajegy zavaró lehet esztétikailag, vagy az elhelyezkedése miatt is, emiatt is szükséges lehet az eltávolítása.

Az utóbbi évtizedekben a bőrrákok gyakorisága szinte minden korosztályban folyamatos növekedést mutat. Az anyajegyszűréssel a bőrön lévő elváltozások, az esetleges kóros elváltozások időben felismerhetők és hatékonyan kezelhetők!

Nagyon fontos a legalább évenkénti anyajegyszűrés mert a bőrdaganatok (a melanoma is) idejében felismerve, csaknem minden esetben gyógyíthatók!

Nem győzzük eleget hangsúlyozni a megelőző szűrés fontosságát!

Anyajegy eltávolítás

Minden bőrelváltozás (anyajegy, bőrnövedék, szemölcs, haemangióma) a megfelelő kezelési módszerrel biztonságosan eltávolítható! A gyógyulási folyamatok eredménye függ a beavatkozás típusától, a bőrelváltozás elhelyezkedésétől, életkortól és az egyéni gyógyhajlamtól.

Ha egy anyajegy esztétikailag kezd zavaróvá válni, ez esetben is érdemes azonnal bőrgyógyászhoz fordulni, hiszen az idő haladtával ezek az elváltozások változhatnak, nőhetnek, így a későbbiekben a beavatkozás is nagyobb méretű lehet. Visszamaradt hegesedés igen ritkán fordul elő, szinte minden nyom nélkül történik a gyógyulás.

Mivel az arc és a nyak a test egyik legjobban regenerálódó területe, nem kell tartani attól, hogy az eltávolításnak nyoma marad!

Kétféle eljárást alkalmazok anyajegyek (és szemölcsök) eltávolításánál:

Műtéttel minden elváltozás biztonságosan eltávolítható. Szükség esetén kórszövettani vizsgálatot végzünk. Az eltávolítás után egy vagy két héttel varratszedés szükséges. A varratszedésig víz nem érheti a területet.

Leégetéses eljárással (CO2 lézer) többnyire a bőr síkjából kiemelkedő, teljes biztonsággal jóindulatúnak megítélt elváltozásokat lehet eltávolítani. A beavatkozás eredményeként horzsolásszerű, felületes sebfelszín keletkezik, mely általában nyom nélkül begyógyul. Ennél a kezelésnél csak otthoni utókezelésre van szükség (lemosás, ragtapaszcsere), a sebfelszín gyorsan regenerálódik. A kezelés az életvitelt nem befolyásolja, az eltávolítás után rögtön visszatérhet a mindennapos tevékenységekhez. Körülbelül két hétig kerülni kell az uszodát, szoláriumot, szaunát, stb.

 

Kérjük, ne feledkezzen meg az évenkénti (félévenkénti) megelőző anyajegyszűrésről!