Epi-Derm.hu
1021 Budapest, Hárshegyi út 2. Bejelentkezés: 09:00-18:00 +36 30 229 6262

Vékonyszálas kontúrterápia - műtét nélküli arcfiatalítás biofonallal

//epi-derm.hu/wp-content/uploads/2019/05/vekonyszalas_cover.png

A kezelésről:

A vékonyszálas kontúrterápia során vékony tűkkel a bőrbe juttatunk felszívódó, antiallergén szálakat, melyek segítik a megereszkedett arckontúr feszesebbé tételét, illetve hosszú időn keresztül serkentik a kötőszövet kollagén és elasztin termelését.

Hogyan hat?

Az utóbbi néhány évben többféle vékonyszálas kontúrterápia eljárás is elterjedt, melyek mind valamilyen felszívódó szállal segítenek az arckontúr helyreállításában, az arc feszesítésében. Ilyen kezelés például a mono bioszálakkal végzett vékonyszálas kontúrterápia, az ún. COG szálakkal történő arcfeszesítés, a Happy Lift eljárás, a Silhuette technika, vagy a Duo-lifting.

Napról-napra jelennek meg újabb és újabb felszívódó vékonyszálak, melyek eltérőek anyagukban, méretükben, típusukban is. Ez teszi lehetővé, hogy a kezelés minden esetben teljesen egyénre szabottan történjen!

Léteznek PDO vagy poly-L-tejsavas szálak, melyeknek más és más a felszívódási idejük. Típusra lehetnek sima felszínűek, csavartak, fogazottak, duplán csavartak, stb., stb. Ezenkívül méretben is különböznek.

A bioszálas arcfeszesítésnek két hatása is van: az arclifting – az arckontúr emelése, feszesítése, illetve a kötőszövet hosszan tartó stimulálása.

Minden  felszívódó vékonyszálnak saját, adott kezelési technikája és kezelési mélysége van!

Amennyiben kevesebb szálat, vagy nem megfelelő mélységben alkalmazzák ezt a technikát, úgy az nem ad megfelelő eredményt!

A beültetett szálak egyrészt megtámasztják a kötőszövetet, mintegy rögzítve azt – másrészről folyamatosan serkentik a regenerációs folyamatokat. A beültetett szálak körül új kötőszövet képződik, mely a szálak felszívódása után is megmarad. Az eredmény egy rugalmasabb, tömörebb támasztószövet a kezelt területen, mely feszesebben tartja a bőrt.

A kezelés egyéntől függően 1-1,5 évig tart. A hatást lehet fokozni évenkénti / kétévenkénti ismétlő kezeléssel, vagy fél éven belül szálak pótlásával a kevésbé feszes területeken.

Fontos tudni, hogy rendszeres kezelésekkel a bőr és az alatta lévő kötőszövet öregedése nagyon nagy hatékonysággal előzhető meg! Az esztétikai kezeléseket akkor a leginkább ideális elkezdeni, mikor még csak az első jelei mutatkoznak a kötőszöveti rost és zsírszövet vesztésének! Ez általában 30 – 35 éves kor után következik be.

A kezelés menete

A bőr tisztítása és fertőtlenítése után egy érzéstelenítő krémet alkalmazunk a kezelendő területen. Ezután nagyon vékony tűk segítségével behelyezzük a kezelési terv alapján a bioszálakat.

A mono vékonyszálas kontúrterápia során egy teljes arc kezelésekor sok (80-100 db), többféle hosszúságú vékonyszállal kell dolgozni, hiszen ennek a kezelésnek az elsődleges célja, hogy az arc kötőszövetét stimulálva, a szövetek csökkenő kollagén és elasztin termelését fokozzuk. A mono szálakat más típusú szálakkal is szoktuk kombinálni szükség szerint (pl. csavart, duplán csavart, fonott stb.).

A kezelést el lehet végezni a szemkörnyékén, a szájkörnyékén, a homlokon, tokán, nyaknál, dekoltázsnál, vagy a test egyéb részein is.

A kezelés általában teljes arcon 1-1,5 órát vesz igénybe. Más területeken a beültetett szálak mennyiségétől függ a kezelés időtartama.

A kezelésnek már azonnal is van valamennyi látható hatása, de fontos tudni, hogy a valódi eredmények csak 6-8 hét után kezdenek kialakulni, mivel a szervezetnek időre van szüksége az új kötőszövet felépítéséhez!

Az arckontúr megereszkedése esetén, az állvonal felhúzására célzottan az ún. COG (=fogazott) szálakat is érdemes alkalmazni.

Milyen területekre ajánlott?

 • Arc
 • Szemkörnyék
 • Marionett ráncok, dohányzóránc
 • Toka
 • Nyak
 • Felső kar feszesítése
 • Térd feletti terület feszesítése

Az arc, toka, nyak kezelésén kívül alkalmazható a felkar megereszkedett részein, a térd feletti problémás részeken is.

Kinek ajánlott?

Minden 30 – 35 év feletti páciens számára, aki számára az arckontúr megereszkedése zavaróvá válik, de plasztikai sebészet még nem szükséges, vagy nem szeretne sebészeti beavatkozást.

Minden 30 – 35 év feletti páciens számára, akinél a kötőszövet és zsírszövet csökkent és szeretné természetes módon megakadályozni vagy visszafordítani ezt a folyamatot.

Miért ajánljuk a Vékonyszálas kontúrterápia kezelést?

 • teljesen biztonságos kezelés
 • minimális a fájdalom
 • megemeli és feszesíti a bőrt, serkenti a kötőszövetek működését
 • hosszú távú hatás
 • az arcot természetesen módon feszesíti, nincsen „művi” hatása
 • nincsen sebhely, rövid a gyógyulási idő
 • kombinálható más kezelésekkel
 • hatékony lehetőség a műtétmentes arcfiatalításra
 • minimálisan invazív beavatkozás

Hány alkalom szükséges?

A kezelés hatása körülbelül 2-3 évig tart.

A hatás természetesen fokozható a kezelések ismétlésével, a behúzott szálak mennyiségével, vagy félévente kisebb számú szálak pótlásával.

A kezelést ajánlott 2-3 év múlva ismételni a hatás fenntartása érdekében.

Mellékhatások:

 • a mikro sérülések miatt előfordulhat ödémásodás, mely 3-4 napon belül elmúlik. Jelentősen csökkenthető az ödéma, ha minél inkább felpolcolt párnával alszik
 • előfordulhatnak kisebb bevérzések, melyek felszívódását pióca alvadásgátló hatóanyagát tartalmazó krémekkel gyorsítani lehet (pl.: Preludin)
 • előfordulhat, hogy bizonyos arcmozdulatoknál kisebb szúró érzést érez

A szálak kb. 2 hét alatt beépülnek, így ezek a tünetek is egyre kevésbé fordulnak elő.

Utókezelés

Amíg a bioszálak beágyazódása nem végleges a kötőszövetbe, lehetőség szerint 2 hétig a szövetek tehermentesítése javasolt (kendővel való felkötés, vagy arcmaszk használata).

Fontos, hogy a kezelést követő 2 hétben kerülje a sportolást, a napozást, a szoláriumot, illetve minden olyan tevékenységet, mely fokozott vérkeringéssel vagy fizikai megterheléssel jár (szauna, infrakabin, forró fürdő)

Bevérzések esetén nagyon hasznos a pióca alvadásgátló hatóanyagát tartalmazó krémek alkalmazása.

Ellenjavallatok

Nem végezzük el a kezelést gyulladásos, lázas megbetegédesek esetén. Kizáró ok a terhessség és szoptatás, autoimmun betegségek, epilepszia, vérzékenység, immunrendszert gyengítő gyógyszerek esetén.

A kezelés előtt kérjük mindenképpen jelezze, ha valamilyen tartós gyógyszeres kezelés alatt áll, vagy bármilyen betegségről tudomása van!