Epi-Derm.hu
1021 Budapest, Hárshegyi út 2. Bejelentkezés: 09:00-18:00 +36 30 229 6262

Ráncfeltöltés, volumenpótlás

//epi-derm.hu/wp-content/uploads/2019/05/rancfeltoltes_cover.png

A térfogatpótlásoknál használt hyaluronsav egy olyan anyag, ami keresztkötéseket tartalmaz, ezáltal az arc kötőszövetéhez hasonlóan rugalmas, így a volumenpótlásra kiválóan alkalmas.

Vékony injekciós tűvel a ránc vonala alá juttatjuk be a hyaluronsavas töltőanyagot, ezáltal megszűnik vagy jelentősen csökken a redő vagy a ránc mélysége.

A hylaruonsavas töltőanyag mindig felszívódó vagy lebomló. Praktikus nem megvárni a töltőanyag teljes kiürülését, hanem a kb. 50%-os kiürülésnél utána pótolni a hiányzó mennyiséget. Így ugyan gyakrabban kell rákölteni (~12hónap), de ez ilyenkor kevesebbe kerül, mint a teljes hiányt pótolni és esztétikailag is egyenletes állapotot tart fenn.

Nem minden ráncot lehet tökéletesen eltüntetni (és talán nem is célszerű), mivel egyesek rendelkezhetnek olyan kötőszövetes struktúrákkal vagy hegekkel, melyek a ránc alját mélyebb szöveti rétegekhez horgonyozzák. Ilyenkor nem érdemes az ésszerűen beadható mennyiséget fokozni, mert nem kapunk jobb eredményt. Ezt a helyzetet már a vizsgálatnál tudjuk jelezni a páciensnek. Ennek ellenére az így elért eredmény is kielégítő javulást eredményez

Kiegészítő kezelés: Ajaktöltés