Epi-Derm.hu
1021 Budapest, Hárshegyi út 2. Bejelentkezés: 09:00-18:00 +36 30 229 6262

Anyajegyek szűrése és eltávolítása

//epi-derm.hu/wp-content/uploads/2019/05/anyajegyek_szurese_cover.png

Az anyajegy szűrés fontossága

Az utóbbi évtizedekben a bőrrákok gyakorisága szinte minden korosztályban folyamatos növekedést mutat. A bőr egyike azon szerveinknek, mely külső vizsgálattal tanulmányozható és a rajta kialakulóban lévő kóros elváltozások időben felismerhetők és kezelhetők.

Nagyon fontos a legalább évenkénti anyajegyszűrés mert a bőrdaganatok (a melanoma is) idejében felismerve, csaknem minden esetben gyógyíthatók!

Nem győzzük eleget hangsúlyozni a megelőző szűrés fontosságát!

Anyajegy eltávolítás

Érdemes egy dolgot az elején tisztázni: minden bőrelváltozás - köztük az anyajegy is -, a megfelelő kezelési módszerrel biztonságosan eltávolítható! A gyógyulási folyamatok eredménye függ a beavatkozás típusától, az anyajegy elhelyezkedésétől, életkortól és az egyéni gyógyhajlamtól.

Ha egy elváltozás esztétikailag zavaróvá kezd válni, érdemes azonnal bőrgyógyászhoz fordulni, hiszen az idő haladtával ezek az elváltozások nőnek, így a későbbiekben a beavatkozás is nagyobb méretű lehet. Visszamaradt hegesedés igen ritkán fordul elő, szinte minden nyom nélkül történik a gyógyulás - akár az arc területén is. A fej és a nyak a test egyik legjobban regenerálódó területe!

Kétféle eljárást alkalmazok anyajegyek és szemölcsök eltávolításánál:

Műtéttel minden elváltozás biztonságosan eltávolítható. Szükség esetén kórszövettani vizsgálatot végzünk. Az eltávolítás után egy vagy két héttel varratszedés szükséges. A varratszedésig víz nem érheti a területet.

Leégetéses eljárással (CO2 lézer) többnyire a bőr síkjából kiemelkedő, teljes biztonsággal jóindulatúnak megítélt elváltozásokat lehet eltávolítani. A beavatkozás eredményeként horzsolásszerű, felületes sebfelszín keletkezik, mely általában nyom nélkül begyógyul. Ennél a kezelésnél csak otthoni utókezelésre van szükség (lemosás, ragtapaszcsere), a sebfelszín gyorsan regenerálódik. A kezelés az életvitelt nem befolyásolja, az eltávolítás után rögtön visszatérhet a mindennapos tevékenységekhez.

 

Kérjük, ne feledkezzen meg az évenkénti (félévenkénti) megelőző anyajegyszűrésről!