Rosacea bőrbetegség kezelés

A rosacea gyakori bőrbetegség, aminek az okát nem ismerjük. Az emberek 2-10 %-át érinti. Mivel leggyakrabban az arcon, állon, homlokon, fülön megjelenő, kipirulással és akár pattanás-szerű tünetekkel is jár, igy komoly pszichés gondokat okozhat.

 

Rosacea tünetei

  • Kipirulás
  • Tartósan jelenlévő pirosság
  • Pattanásszerű tünetek
  • Látható erek

 

Kezelés

A rosacea kezelés leghatékonyabb módjának a fényterápiával kombinált ZO kezelést tartom. A ZO kezelés normalizálja a bőr működését, csökkenti a gyulladást, meggátolja az értágulatok újraképződését , helyreállítja a bőr barrier funkcióját .

A betegség során kialakult tágult érhálózatot a nagy energiájú fénykezelések(ELOS IPL) rendszeresen károsítják és visszafejlődésre késztetik .

A kezelési folyamat során az állapot hullámzó lefolyást mutat (tehát vannak a korábbinál rosszabbnak érzett időszakok) , de ez természetes és összességében egyre jobb állapot az eredmény. Első tapasztalat a bőr égő fellobbanásainak lecsökkenése , a gyulladással együtt járó kipirosodás enyhülése . Ezután a tágult érhálózat is lassan felszívódik és érezhetően és láthatóan javul,szépül és normalizálódik a bőr minősége . Az egyik legnagyobb siker lehet , amikor a páciens alapozó és fedősmink nélkül megy emberek közé , amit már régóta nem tudott megtenni .

Mindig nagyon fontos a hatékony fényvédelem!

A kezeléssorozatot megelőző konzultáción készítünk egy kezelési tervet , mely függ a bőr állapotától , a páciens életvitelétől , évszaktól (napos időben a fénykezeléseket csak ritkán lehet adni) , a páciens bevállalásától (mennyire intenzív kezelést szeretne).

A korábban csak fényterápiára szorítkozó kezelésekhez képest a ZO technológia lényeges előrelépést hozott , mivel napi szinten , nyáron is használni kell , ezért a bőrállapot is folyamatosan javul . A fénykezelésekre egyre kisebb feladat hárul és ritkább szükség lesz .

 

További információért, hívja bizalommal információs számunkat: 06-30 259 17 67.