Ránc és ajakfeltöltés

Ráncfeltöltés

A térfogatpótlásoknál használt hyaluronsav félszintetikus anyag, mivel a tartósság érdekében különböző struktúrákban kereszkötéseket tartalmaz.
Vékony injectiós tűvel a ránc vonala alá juttatjuk be a töltőanyagot, ezáltal megszűnik vagy jelentősen csökken a redő mélysége.

Akár félszintetikus vagy szintetikus töltőanyagról is van szó, mindig felszívódó vagy lebomló anyagot használunk ! Praktikus nem megvárni a töltőanyag teljes kiürülését,hanem a kb. 50%-os kiürülésnél utántölteni a hiányzó mennyiséget. Így ugyan gyakrabban kell rákölteni (~12hónap), de ez ilyenkor kevesebbe kerül,mint a teljes hiányt pótolni és esztétikailag is egyenletes állapotot tart fenn.

Nem minden ráncot lehet tökéletesen eltüntetni (és talán nem is célszerű), mivel egyesek rendelkezhetnek olyan kötőszövetes struktúrákkal vagy hegekkel , melyek a ránc alját mélyebb szöveti rétegekhez horgonyozzák . Ilyenkor nem érdemes az ésszerűen beadható mennyiséget fokozni , mert nem kapunk jobb eredményt . Ezt a helyzetet már a vizsgálatnál tudjuk jelezni a páciensnek . Ennek ellenére az így elért eredmény is kielégítő javulást eredményez !

 

Ajakfeltöltés

Sok embert zavarhat , hogy ajkai keskenyek , nem elég teltek (ez lehet csak az egyik ajak is).
Ennél a beavatkozásnál lehet a kontúr kialakításával kezdeni, mely technikailag a ráncfeltöltésre hasonlít, majd az ajak mennyiségi szövetpótlása következhet. Ilyenkor kicsit mélyebbre juttatjuk a teltséget fokozó anyagmennyiséget. Egyes esetekben elég lehet a kontúr kiemelése is és nem kell volument pótolni . Szintén javíthat az ajak formáján az orrsövény aljától a felső ajak tetejéhez futó két sánc megemelése. Minden részletet a konzultáción egyeztetünk!

Fontos , hogy a cél legyen reális és a meglévő helyzet javítását célozzuk meg, ne idealisztikus új ajkakat akarjunk kapni . Általában az irreális túlzó igény hozza létre a nevetséges és hátborzongató „kacsacsőr-szerű” eredményeket . Ha nem esünk túlzásba , biztosan elégedettek leszünk az eredménnyel !

Az ajakfeltöltés fájdalmas beavatkozás lenne, ezért a fogászatban is használatos vezetéses érzéstelenítést alkalmazunk . A kezelés következtében duzzanat alakul ki, melynek elmúltával (3-4 nap) látható a hosszantartó eredmény.
A ránc és az ajakfeltöltésre is vonatkozik , hogy amennyiben szükséges 10-14 nap múlva lehet még javítást végezni. Tehát, ha egy redő nem simult el úgy ahogy szeretnénk , és javítható, akkor pótolható a hiány. Ez vonatkozik az ajkakra is.

 

Árakról

A beavatkozás költsége két tételből adódik össze: anyag ár + beavatkozási díj. Többféle gyártmányú és kiszerelésű készítmény van forgalomban, a lehetőség és a célszerűség szabja meg , hogy melyiket érdemes használni . Jelenleg ráncfeltöltésnél 60e Ft/ml , ajakfeltöltésnél 70e Ft/ml árral számolhatunk, mely tartalmazza a beadás árát is.
Nincs két egyforma ember, valamint egyforma mélységű és anyagigényű ránc sem, de a következőkben megadnék egy-két terület hozzávetőleges anyagigényét:

  • Közepes mélységű nasolabialis redők (orrszárny külső széle és az ajakszélt összekötő):
  • 1-1,5 ml.
  • glabella ráncok (szemöldökök közti): 0,3-0,4 ml.
  • ajak kontúrok: ajkanként ~0,4 ml.
  • homlok ráncok: 3-4 közepes mélységű ránc összesen ~0,4 ml.

Fontos: csak előzetes konzultációt követően végzünk kezelést! Kivétel aki már ismétlésre jön. Az előzetes konzultáció díjtalan!