Bőrbetegségek diagnosztikája és kezelése

 • Acne (pattanásos bőr) kezelése bármely stádiumában
  A pattanásos bőr megfelelő karbantartásának alapja a bőrgyógyászati kezelés, melyet a rendszeres kozmetikai tisztítás kiegészít. Önmagában nem elég rendszeresen kozmetikushoz járni.
  A terápiának mindig alkalmazkodnia kell az állapot súlyosságához. Külső kezelésre mindig szükség van, melyet esetenként belső kezeléssel vagy fényterápiával egészítünk ki. Minden szükséges eszközzel meg kell akadályozni a bőr maradandó károsodását, a hegek kialakulását.
  .
 • Bőrfelszín különböző típusú (gomba, baktérium, vírus) fertőzései
  .
 • Ekcémás és allergiás bőrfolyamatok
  .
 • Értágulatok bármely testrészen, Rosaceás bőr
  Az értágulat kezelést megtalálni a főoldalról nyíló oldalon.
  .
 • Hegesedett bőrfelszín egyenetlenségeinek javítása
  Három típusú heg kezelésével foglalkozunk: keloid és a pattanások következtében hegesedett arcbőr valamint a striák.
  A keloid és astriák kialakulásuknak abban a stádiumában amikor még pirosas-rózsaszínűek, fényterápiával kezelhetők. A megfelelő típusú nagyenergiájú (ELOS IPL-RF ) fénykezelés a folyamat érellátását károsítja, így laposodik és visszafejlődik.
  A pattanásos hegesedett arcbőr egyenetlenségeit a fénykezelések(ELOS IPL-RF) jelentősen csökkentik és simítják. A kezelés előnye, hogy nem jár a felszín sérülésével, így a kezelések felvétele nem zavarja a hétköznapi életvitelt.
  A pattanásos hegesedett arcbőr és a striák kezelésében is nagyon jó eredményeket ér el a dermaroller/mezoroller valamint frakcionált lézeres vagy radiofrekvenciás kezelés.
  .
 • Szemölcsök, növedékek eltávolítása
  A megfelelő beavatkozás kiválasztásánál két fontos szempontot kell figyelembe venni:
  1) szakszerűség; 2) kozmetikailag-esztétikailag megfelelő eredmény. A magyar nyelvben a bőrön lévő elváltozások megnevezésére sokféle kifejezés létezik, de ezeket nem nagyon lehet orvosi meghatározásokkal azonosítani. Ezért fontos, hogy minden eltávolítani kívánt növedéket egyenként megvizsgáljunk és eldöntsük, melyik eljárás a legmegfelelőbb.
  .
 • A bőr síkjából kiemelkedő növedékek (bőrdaganatok kivétel!) esetében legpraktikusabb megoldás lehet valamely a szövetet elpárologtató eljárás. Nincs mélységi behatolás és varrat, a teljes gyógyulás végén pedig szinte nyom nélküli az eredmény.
  ..
 • A bőrsíkban elhelyezkedő anyajegyek és bőrdaganatok eltávolítása sebészeti módszerrel történik és szövettani vizsgálat is készül.