Anyajegyek szűrése és eltávolítása

Anyajegy szűrés fontossága

Az utóbbi évtizedekben a bőrrákok gyakorisága szinte minden korosztályban folyamatos növekedést mutat. Ezért nagyon fontos az anyajegyszűrés mert a bőrdaganatok(a melanoma is) idejében felismerve, csaknem minden esetben gyógyíthatók.
.

Anyajegy eltávolítás, szemölcs eltávolítás

Érdemes egy dolgot az elején tisztázni: minden bőrelváltozás, köztük az anyajegy vagy a szemölcs is, a megfelelő módon biztonságosan eltávolítható!

Kétféle eljárást alkalmazok anyajegyek és szemölcsök eltávolításánál:

  • Műtéttel minden elváltozás biztonságosan eltávolítható. Eredménye a kimetszés és varrat gyógyulása következtében létrejövő vonalszerű heg. Ilyenkor szinte minden esetben szövettani vizsgálatot is végzünk.
  • Leégetéses eljárással (radiokauter vagy CO2 lézer) többnyire a bőr síkjából kiemelkedő, teljes biztonsággal jóindulatúnak megítélt elváltozásokat lehet eltávolítani. A beavatkozás eredményeként horzsolásszerű, felületes sebfelszín keletkezik, mely ideális esetben nyom nélkül is begyógyulhat.
    .

Növedékek eltávolítása

A megfelelő beavatkozás kiválasztásánál két fontos szempontot kell figyelembe venni:

  • szakszerűség;
  • kozmetikailag-esztétikailag megfelelő eredmény.

A magyar nyelvben a bőrön lévő elváltozások megnevezésére sokféle kifejezés létezik, de ezeket nem mindig lehet orvosi meghatározásokkal azonosítani.

Fontos, hogy minden eltávolítani kívánt növedéket egyenként megvizsgáljunk és eldöntsük, melyik eljárás a legmegfelelőbb.
A leégetéses eljárás során nincs mélységi behatolás és varrat, a teljes gyógyulás végén pedig szinte nyom nélküli az eredmény.

Íme néhány típusú növedék fotója , melyeknél ez az eljárás az ideális megoldás.

További információért, hívja bizalommal információs számunkat: 06-30 259 17 67.